Siapa kata perut buncit tu hanya orang berbadan besar je ada. Orang yang kurus juga boleh ada perut buncit tau. Selain kegemukan, antara punca lain perut buncit ialah
.
1. PENGAMBILAN GULA YANG BERLEBIHAN. Bagi yang suka makan kek, kuih muih, biskut dan minum minuman manis terutamanya air berkarbonat eloklah tinggalkan tabiat ni.
.
2. STRESS. Stress boleh buat perut buncit? Ya! Perasan tak bila kita stress, kita akan makan secara berlebihan dan mengambil makanan bergula atau manis. Secara tak langsung, ia bukan sahaja sebabkan perut buncit, tapi juga sebabkan berat badan semakin naik.
.
3. KURANG TIDUR. Memiliki waktu tidur yang cukup sangat penting kepada kesihatan. Kalau kita kurang tidur, kita akan terdedah kepada risiko kenaikan berat badan yang akan menyebabkan terkumpulnya lemak berlebihan pada perut.
.
4. LUPA MAKAN. Jangan ingat bila kita tak makan, kita akan cepat turun berat badan. Kalau kita lambat beri makanan pada tubuh, badan kita tak akan mampu membakar kalori dengan cepat dan makanan yang kita makan tu akan menjadi lemak dan ia bukan sahaja sebabkan perut buncit tapi, badan akan jadi tak bertenaga.
.
5. TIDAK BERSENAM. Senaman sangat penting untuk badan kita kekal fit dan sihat. Bagi yang ada perut buncit tu, seeloknya lakukan senaman yang memberi fokus lebih kepada kawasa perut. Ia bukan sahaja bantu untuk kempiskan perut, tapi ia juga boleh bantu kuatkan sistem penghadaman.
.
Bizziboddy Contour Cream merupakan krim panas yang membantu untuk memecahkan lemak berlebihan pada badan terutamanya pada bahagian perut. Sapu pada bahagian badan yang berlemak 2 kali sehari selepas mandi atau sebelum bersenam. Lakukan urutan secara bulatan sehingga meresap ke dalam kulit.
.
Bizziboddy Contour Cream RM42. 😉
.
Berminat nak dapatkan boleh klik je no phone kat bio okey!
.
Yg area Kepala Batas, Seberang Jaya boleh kalau nak COD ya. Ready stock. 😉
.
#bizzibody #bizzibodyaslegacy #bizzibodypenang #supplementkurus #aslegacymalaysia #aslegacypenang #aslegacyutara #aslegacy #terlajaklaris #gelmandianbidaraaslegacy #gelmandianbidara #bidara #sabunbidara #gelbidarapenang #aslegacykepalabatas #aslegacybertam #eczemacreamaslegacy #eczemacream #krimkurus

2

0