ourshopz

OurShopz ( @ourshopz )

14 August, 2019
AS KITCHEN MARBLE POT SOUP MEMANG BEST UNTUK MENGGORENG, TAK LEKAT, TAK MERECIK, MASAKAN SEDAP DAN CEPAT
.
Share jangan tak share resepi sempoi sambal daging dendeng ni ❤️
.
💡cara-cara :
1. Daging korban dalam 1.5 kg yang telah dihirs dan diperap dengan bahan blend (Halia dalam 3 inci + bawang putih 6 ulas = blend), garam sedikit, kunyit sedikit, selama 15-20 minit.
.
2. Rebus daging tadi letak sedikit sahaja air untuk empuk kan daging seketika
.
3. Tumbuk manja2 daging tu.
.
4. Panaskan minyak dalam AS Kitchen Marble Pot Soup. Gorengkan daging hingha keperangan terus boleh angkat.
.
5. Blend cili merah dalam 15 biji, sedikit cili padi, bawang besar holland 2 biji dan tomato dalam 1 biji. sesetengah orang suka besar2, boleh tumbuk. teena suka halus jadi guna food processor tak lah hancur tapi halus supaya perut senang digest.
.
6. Tumiskan dalam lebihan minyak menggoreng daging. letakkan garam secukup rasa. Teena x makan tok aji, so optional la korang nk ketak ke idok. elok x pyh letak dah sedap.
.
7. masukkan daging mesrakan. .
8. Toskan lebihan minyak. siap 😬
.
Selamat mencuba💖Nak lagi sedap masakan kena cuba Marble Pot Soup daripada AS legacy sebab :
.
🥘Handle tak panas
🥘Marble Non Stick lebih senang cuci 🥘Pemanasan sekata, masak lebih cepat dan sedap
🥘base ceramic aluminium boleh digunakan atas induction cooker, gas, masuk oven atau microwave 🥘cantik boleh terus hidang
🥘Senang dicuci
🥘Tak hangus dan tak lekat
.
📲+6012-7906601
.
Ada free gift best menanti 🎁

Puchong

4